HÄLYTYSJÄRJESTELMÄT

Langattoman tekniikan kehittyessä yhä tehokkaammaksi on myös hälytinjärjestelmissä siirrytty käyttämään langatonta tiedonsiirtoa. Tämä onkin poistanut erityisesti kotitalouksissa esteettisistäkin syistä hankalat kaapeloinnit. Kantomatkojen ollessa nykyisellään jo satoja metrejä, soveltuu langaton järjestelmä myös yrityksille. Asennammekin pääasiallisesti langattomia hälytinjärjestelmiä, mutta ratkaisut löytyvät myös kohteisiin joissa kaapelointi on olosuhteiden vuoksi välttämätöntä. Jotain jotain jotain jotain muuta.

 

 

Ajaxin langaton hälytinjärjestelmä on erinomainen vaihtoehto lähes kohteen kuin kohteen suojaukseen. Nykyisellä tekniikalla ilmaisimet voidaan sijoittaa parhaimmillaan jopa satojen metrien päähän vastaanottimesta. Paristojen kestoikä ilmaisimissa puolestaan vaihtelee kolmesta viiteen seitsemään vuoteen, joten voidaan puhua lähes huoltovapaasta järjestelmästä. Lisäksi tehokas silmukoiden valvontatekniikka ja häirinnän tunnistus poistavat mahdollisuuden sabotaasiin.

Langattomaan hälytinjärjestelmään voidaan liittää magneettikoskettimien ja liikeilmaisimien lisäksi myös muita ilmaisimia, kuten palo- ja häkäilmaisimia. Järjestelmää voidaan ohjata helpolla älypuhelinsovelluksella, näppäimistöillä, etälukutunnistimilla ja/tai kauko-ohjaimilla.

Kaapeloitava järjestelmä

 

Vaativissa olosuhteissa kaapeloitava hälytinjärjestelmä on toisinaan edelleenkin ainoa vaihtoehto kohteen suojaamiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi suuret tuotanto- ja teollisuushallit, joissa teräsrakenteet tai voimakkaita häiriöitä tuottavat koneet estävät langattoman järjestelmän käyttämisen. Myös ilmaisimien ja käyttölaitteiden suuri määrä tai näiden jakaminen alueisiin vaativat järeämpää, kaapeloitavaa järjestelmää. Sen etuina ovatkin skaalautuvuus sekä toimintavarmuus äärimmäisissä olosuhteissa.

Kaapeloitava järjestelmä voidaan toteuttaa myös osittain langattomana.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi niin olemme Sinuun yhteydessä